Sök
  • Sussi Norberg

Chakran


Chakran, våra energicentrum i kroppen. Ordet chakra betyder hjul och detta beror på att livskraften, eller prana, som rör sig inuti dig, snurrar och roterar. Denna snurrande energi har 7 centra i kroppen och börjar vid basen av ryggraden (rotchakrat) och rör sig hela vägen upp till toppen av ditt huvud (kronchakrat). Hos en frisk, balanserad person ger de 7 chakrana rätt energibalans till varje del av din kropp, sinne och ande. Men om ett av dina chakran snurrar för snabbt, blockeras eller rör sig väldigt långsamt, kommer du och din hälsa att påverkas av detta. Vi kan känna in energin i våra chakran, hitta blockeringar och då varje chakra har en egen färg så kan vi genom bland annat meditation se hur stark den färgen lyser, om det behövs en rensning i chakra. Kristaller är ett bra sätt att stärka, rensa och rena energin i alla chakran. Antingen genom att bära smycken i de stenar som påverkar ett eller flera chakran, eller lägga stenar direkt på punkten för chakrat under meditation och vila.

Jag gjorde armband igår som har symbolen för kronchakrat på ena sidan och rotchakrat på den andra på den vackra sterling silver pärlan. Stenarna jag använt är River Stone, bergkristall och agat.

River Stone påverkar rotchakrat

Bergkristall kronchakrat

Agata halschakrat

Armbanden kostar 298kr och har vit eller cremefärgad tofs.


I min kurs om att lära sig lägga änglakort får du med en chakrameditation för att komma i kontakt med dessa. Du hittar mer information om kursen HÄR

0 visningar