Sök
  • Sussi Norberg

Just nu


Matta rosa Aventuriner tillsammans med det lilla hänget blev ett Mini Mala. Varje sten är som en frostig kula persikosorbet. Jag väljer Aventurin sedan ett tag tillbaka när jag skall ta på mig "Dagens Mala" märker jag. Aventurinen står för "Ger inre lugn och harmoni i kritiska situationer då den lär oss se med hjärtat. Ger dig mod att våga det där lilla extra. En sten som hjälper oss att nå överflödet i livet. Stärker vår tanke att kunna se klart, istället för att leva i stress och oro." Jag förstår precis varför det är den jag dras till, men vet att det kan skifta fort och vissa dagar vill jag förstärka den energin med en till sten så då blir det flera malas runt halsen eller armen.

Jag är bra på att vara "Här och Nu", men det har krävts övning under en lång tid för att ta mig dit. Visst dagdrömmer jag om framtiden, men det tar aldrig över så att mina tankar lägger fokuset mer på vad som komma skall än hur det faktiskt är just nu. Tänk så mycket tid det läggs på att planera för hur det skall bli sen och hur ofta livet kommer mellan.

Detta är grön Aventurin, en blekt grön ton som gör mig lugn.

Hur många hade inte planer för hur denna vår och sommar skulle se ut? Allt arbete som skulle klaras av, alla måsten och borden som skulle tas omhand, men så kom det en pandemi och vände upp och ner på allt. Ingen kunde planera för någonting framåt, allt längre bort än "Här och Nu" blev ovisst och osäkert.

Den bruna Aventurinen är den som varit populärast av alla stenar jag gör Mini Malas av, undrar hur det kommer sig? Är det den när nyansen i kaffe och choklad som gör att man dras till den?

Här och nu är livet ändå fint tycker jag. Vad som sker om en minut, timme, dag, vecka eller år vet jag inte, men just nu vet jag.


0 visningar