Sök
  • Sussi Norberg

Shanti-Peace


Shanti heter detta mala som jag knutit i veckan, namnet kom till mig direkt då jag fick de gamla afrikanske silverpärlorna och de fantastiskt vackra Agaterna i min hand. Dessa tillsammans med de pudrigt rosa Jade stenarna & min favorit River Stone är magi och inger ett totalt lugn. Agaten hjälper oss när vi behöver grundas och få balans och stabilitet i livet. Den ser till att vi inte tar på oss för stora åtaganden i livet som skulle kunna orsaka stress.


River stone

Stenen är känd för att ha en stark energi, vilket ger bäraren kraft. Den är särskilt användbar när den används i malas eftersom den hjälper bäraren att jorda & grunda sig under meditation. Den är bra när du känner dig obalanserad eftersom det hjälper till att balansera yin och yang energier i dig. Det sägs främja lycka & tur.

Vi behöver nog alla grunda och jorda oss nu då det är lätt att gå in i oro då världen ser ut som den gör. Jag tycker om att ge mig själv några minuter av andningsövningar varje dag efter min meditation. Det hjälper mig att hitta tillbaka och inåt i denna tid då vi inte kan ha ett socialt liv som tidigare kunnat ha. Vi kan inte resa och få de stora upplevelserna som det inneburit. Vi kan inte röra oss på samma sätt som tidigare med cafe och restaurangbesök. Det blir tydligare och tydligare för varje dag och kanske att det då blir lätt att känna sig begränsad, ensam, orolig..när vi får möta oss själva på ett sätt som vi tidigare kunnat undvika. Vi kan väl försöka vända på detta nu när världen ser ut som den gör och försöka se ljusglimten och möjligheten i att främst få lära känna oss själva. Vem är jag då jag inte kan omge mig med andra på sättet jag tidigare kunnat. Vad har jag för verktyg för att må bra, att kunna se ljusglimtarna när våren är här och naturen återhämtar sig. Tanken är fri, skrattet är fritt, yogan, meditationen, förmågan att läsa, lära, skriva finns..

0 visningar